vluchtelingenhulpmook.nl
» Nieuws

Nieuws

03-06-2017
Geslaagde Voorjaarsactiviteit!

Op 21 mei hebben 49 nieuwe inwoners van Mook en Middelaar met een verblijfsvergunning, en 26 vrijwilligers genoten van een heel leuke middag bij Schutterij St Antonius Abt in Mook. Het geweldige weer maakte de middag helemaal top.

De enthousiaste Gildeleden hebben ons een demonstratie gegeven van vendelen, begeleid door een tamboer en een bazuinblazer. Door diverse vluchtelingen zijn heerlijke hapjes gemaakt uit o.a. Syrië, Soedan, Somalië en Eritrea. Maar de meeste aandacht ging toch uit naar het kruisboogschieten. Maar liefst 46 personen toonden hun vaardigheden met de kruisboog, of gingen dat aanleren. In een echte competitie bleek uiteindelijk Gofran Osman de beste. Haar vader (Yousef Osman) heeft het meesterschot gewonnen.

Door het bestuur van VHM is tijdens deze bijeenkomst gebruik gemaakt om Marlies Megens even in het zonnetje te zetten voor het feit dat zij zich al 25 jaar inzet voor het vluchtelingenwerk. Eerst onder de vlag van de Algemene Hulpdiest Mook, later onder de naam ROA (Regionale Opvang Asielzoekers)en uiteindelijk onder de huidige naam VluchtelingenHulp Mook. Alle kinderen van de Vluchtelingen hebben Marlies een tulp aangeboden, Hans sprak Marlies toe namens het bestuur, en tenslotte werrd Marlies massaal toegezongen (tulpen uit Amsterdam) op een tekst van Gabriëlle. 

De hele dag was zeer geslaagd, zo laten de foto's zien.

SAM_6938 SAM_6924

SAM_6933 SAM_6949 

IMG_4743  SAM_6918