vluchtelingenhulpmook.nl
» Nieuws

Nieuws

04-09-2017
Molenhoekdag 2017

Heel Molenhoek heeft mede door het heerlijke weer kunnen genieten van een heel geslaagde Molenhoekdag. Van de organisatie van Molenhoekdag heeft VHM ca 20 kaarten gekregen, die zijn uitgedeeld aan de kinderen. Dat was een hartstikke fijn gebaar van Molenhoekdag. Dank daarvoor! De kinderen hebben enthousiast meegedaan aan het schminken, knutselen, en allerlei spelletjes. De wat oudere jeugd was zaterdagavond ook aanwezig, en heeft zich prima vermaakt en genoten van de muziek en de prettige sfeer. 

 

Onze stichting Vluchtelingenhulp had opnieuw een drukbezochte stand tijdens de Molenhoekdag.Er waren heerlijke exotische hapjes te koop, die hun weg naar de vele bezoekers heel gemakkelijk konden vinden. Tegelijkertijd konden de belangstellenden meedoen aan ons prijsvraagje. De winnaar van de prijsvraag is Imke Vos uit Mook; zij ontvangt een cadeaupakketje van de nieuwe Landwinkel in het Jachtslot. Opvallend was dat alle deelnemers het aantal vluchtelingen dat onze gemeente moet huisvesten, te hoog of veel te hoog inschat. Helaas was ook onbekend dat wij al bijna 30 jaar vluchtelingen helpen en begeleiden.

 

Natuurlijk hebben we van de gelegenheid gebruik gemaakt om ons werk weer onder de aandacht te brengen, en geprobeerd nieuwe vrijwilligers te werven. Er zijn weer een paar Molenhoekers die ons willen helpen, en ook enkelen die hier serieus over na gaan denken. Opnieuw een zeer geslaagd weekend.

MHD 2017-1a

MHD 2017-2a

MHD 2017-3a

 

 

04-09-2017
Multiculturele maaltijd

Op vrijdag 1 september is er een multiculturele maaltijd georganiseerd. In totaal hebben er 21 vrouwen aan deelgenomen. Zij hebben samen vele lekkernijen gekookt, gebakken en klaargemaakt. Er waren gerechten uit o.a. Syrië, Eritrea, Somalie, Irak. Alle exotische gerechten hebben uitstekend gesmaakt, en het was een gezellig samenzijn.

MCM 2017-1b

MCM 2017-2b